Spaghetti bolognese med en touch av citron, 4 port!
Spaghetti Bolognese med en touch av citron 4 port
Klassisk köttfärssås i ny tappning. I det här receptet har såsen smaksatts med rivet citronskal och rätten uppnår därmed nya höjder genom en fin men tydlig smak av citron. Väl värt att testa!
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
ca 500 g nötfärs
2 morötter
1/2 citron
500 g krossade tomater
1 krm kajennpeppar
1 tsk rosmarin
2 dl vatten
salt och peppar
4 port pasta (gärna spagetti)
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare några minuter. Häll över i en kastrull.
Skala och finriv morötterna, strimla sellerin och riv skalet av citronen. Blanda ner grönsakerna och citronskalet i kastrullen tillsammans med tomater, kryddor och vatten. Låt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
Servera den nykokta spaghettin med köttfärssåsen.
Klassisk köttfärssås i ny tappning. I det här receptet har såsen smaksatts med rivet citronskal och rätten uppnår därmed nya höjder genom en fin men tydlig smak av citron. Väl värt att testa!
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
ca 500 g nötfärs
2 morötter
1/2 citron
500 g krossade tomater
1 krm kajennpeppar
1 tsk rosmarin
2 dl vatten
salt och peppar
4 port pasta (gärna spagetti)
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare några minuter. Häll över i en kastrull.
Skala och finriv morötterna, strimla sellerin och riv skalet av citronen. Blanda ner grönsakerna och citronskalet i kastrullen tillsammans med tomater, kryddor och vatten. Låt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
Servera den nykokta spaghettin med köttfärssåsen.
