Tagliatelle ai piselli e prosciutto
Min bästa pasta, enkel och supergod!
500 gram tagliatelle
2 msk
100 gram kokt skinka
50 gram smör
2 dl vispgrädde
1 litet paket frysta gröna ärter (250 gram)
salt
svartpeppar
riven parmensanost
Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull.
skär skinkan i tunna strimlor.
Smält smöret i stekpannan på medelsvag värme.
Lägg i skinkan och låt den få lite färg.
Häll i grädden och rör om. Häll ärterna i grädden och
låt dem puttra en minut innan du ställer stekpannan åt sidan.
Lägg i salt och pastan i det kokande vattnet, koka till al dente.
Häll av den färdiga pastan i ett durkslag.
Lägg pastan i stekpannan med gräddsåsen. Rör om ordentligt.
Salta, ta några varv med pepparkvarnen och riv massor av
parmesanost över.
500 gram tagliatelle
2 msk
100 gram kokt skinka
50 gram smör
2 dl vispgrädde
1 litet paket frysta gröna ärter (250 gram)
salt
svartpeppar
riven parmensanost
Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull.
skär skinkan i tunna strimlor.
Smält smöret i stekpannan på medelsvag värme.
Lägg i skinkan och låt den få lite färg.
Häll i grädden och rör om. Häll ärterna i grädden och
låt dem puttra en minut innan du ställer stekpannan åt sidan.
Lägg i salt och pastan i det kokande vattnet, koka till al dente.
Häll av den färdiga pastan i ett durkslag.
Lägg pastan i stekpannan med gräddsåsen. Rör om ordentligt.
Salta, ta några varv med pepparkvarnen och riv massor av
parmesanost över.