Spaghetti alla Puttanescav
Horans pastan, men ack så god den är. Det sägs att den kallas så för att det är en
“ta vad du har “-past, billig, snabb med lite sting, om nu detta är någon förklaring.
400 - 500 spaghetti
2 msk salt
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl goda oliver
1 peperonicion ( orkade chilifrukt)
1 burk hela tomater
½ dl kapris, ta mindre om du inte gillar det
hackad bladpersilja
ca ½ tsk salt
Häll olja i en stor stekpanna med höga kanter. Sätt den på medelhög värmen.
Skala vitlöksklyftorna. Tryck till oliverna med bredsidan av en kniv och ta ut kärnorna.
Lägg i vitlöksklytorna och peperoncino och stek dem i ett par minuter, tills de är gyllene.
Lägg i tomat, kapris (utan lagen de ligger i) och oliver i stekpannan. Låt alltihop puttra
på medelhög värme i 15-20 minuter. Smaka av med salt.
Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. När vattnet kokar, salta och lägg i pastan. Koka tills pastan är al dente och häll av vattnet i ett durkslag.
Lägg persiljan och pastan i stekpannan med tomatsås och rör om ordentligt.
Sätt pannan på den varma plattan och låt såsen precis koka upp.
Servera genast, gärna med lite parmesanost!
“ta vad du har “-past, billig, snabb med lite sting, om nu detta är någon förklaring.
400 - 500 spaghetti
2 msk salt
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl goda oliver
1 peperonicion ( orkade chilifrukt)
1 burk hela tomater
½ dl kapris, ta mindre om du inte gillar det
hackad bladpersilja
ca ½ tsk salt
Häll olja i en stor stekpanna med höga kanter. Sätt den på medelhög värmen.
Skala vitlöksklyftorna. Tryck till oliverna med bredsidan av en kniv och ta ut kärnorna.
Lägg i vitlöksklytorna och peperoncino och stek dem i ett par minuter, tills de är gyllene.
Lägg i tomat, kapris (utan lagen de ligger i) och oliver i stekpannan. Låt alltihop puttra
på medelhög värme i 15-20 minuter. Smaka av med salt.
Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. När vattnet kokar, salta och lägg i pastan. Koka tills pastan är al dente och häll av vattnet i ett durkslag.
Lägg persiljan och pastan i stekpannan med tomatsås och rör om ordentligt.
Sätt pannan på den varma plattan och låt såsen precis koka upp.
Servera genast, gärna med lite parmesanost!