Pesto alla Genovesse
Pesto från Genova, enkel men sjukt god!
400 - 500 gram Spaghetti
2 msk Salt
1 dl riven parmesanost
1 Kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
½ dl pinjenötter (mandlar går också bra)
1 dl olivolja
Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. Sätt på medelhög värme
Riv 1 dl parmensanost, plocka av alla bladen på basilikaplanten. Skala vitlöksklyftan.
Lägg vitlöksklyftan och nötterna i mixern och mixa på högsta hastighet i ett par sekunder. Lägg sedan i basilikabladen och mixa igen tills allt blir mos.
Häll i den rivna osten och en liten skvätt olja. Mixa och häll sedan i resten av oljan,
lite i taget. Mixa mellan varven.
Salta det kokande pastavattnet. Lägg i pastan och rör om. Koka pastan tills den är
al dente.
Ta upp lite av pastavattnet i en kopp innan du häller av pastan i durkslaget.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen eller i en uppläggningsskål.
Lägg i peston och ett par matskedar av pastavattnet, rör om ordentligt. Servera med lite extra riven parmesanost.
400 - 500 gram Spaghetti
2 msk Salt
1 dl riven parmesanost
1 Kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
½ dl pinjenötter (mandlar går också bra)
1 dl olivolja
Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. Sätt på medelhög värme
Riv 1 dl parmensanost, plocka av alla bladen på basilikaplanten. Skala vitlöksklyftan.
Lägg vitlöksklyftan och nötterna i mixern och mixa på högsta hastighet i ett par sekunder. Lägg sedan i basilikabladen och mixa igen tills allt blir mos.
Häll i den rivna osten och en liten skvätt olja. Mixa och häll sedan i resten av oljan,
lite i taget. Mixa mellan varven.
Salta det kokande pastavattnet. Lägg i pastan och rör om. Koka pastan tills den är
al dente.
Ta upp lite av pastavattnet i en kopp innan du häller av pastan i durkslaget.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen eller i en uppläggningsskål.
Lägg i peston och ett par matskedar av pastavattnet, rör om ordentligt. Servera med lite extra riven parmesanost.