Linguine al Limone
Pasta med gräddigsås med citronsmak.
400-500 gram linguine
2 msk
1 Citron (riv skalet av hela citronen och pressa saften ur halva)
30 gram smör, ca 2 msk
2 ½ dl grädde
½ tsk Salt
1 dl färsk riven parmensanost
Tvätta citronen och riv citronskalet. Dela sedan citronen mitt itu.
Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. Sätt den på medelhög värme
Smält smöret i en stor stekpanna och lägg i det rivna citronskalet och citronsaften.
Häll i grädden, salta, peppra och låt blandningen stå och bubbla i ungefär
5 minuter eller tills den tjocknat lite.
Salt och lägg i pastan i pastavattnet. Koka tills pastan är al dente när du smakar
av den, häll då vattnet i ett durkslag.
Lägg pastan i såsen. Lägg i parmesanosten och blanda, servera genast!